שנת הלימודים הסתיימה (עד כמה שאפשר לתאר אותה ככזו), בתי הספר של החופש הגדול בוטלו, ויש אפילו לא מעט שנמצאים בבידוד בבית… אנחנו דאגנו לכם לעיסוק מהנה, וגם טעים. למרות שבישול סו-ויד מזוהה בראש ובראשונה עם סטייקים מושלמים, רבים לא יודעים שאפשר להכין בשיטה זו עוד מגוון גדול של מאכלים: דגים, ירקות, ביצים ואפילו קינוחים.
לא רק סטייקים עסיסיים שנמסים בפה – בסו-ויד אפשר להכין עוד המון סוגי מאכלים, וגם כאלו שילדים אוהבים.
מלבד הדיוק המירבי, המדעי כמעט שאפשר להגיע אליו בבישול בסו-ויד, יש לשיטת בישול זו עוד יתרונות רבים, ובין השאר: שמירה על הערך התזונתי של האוכל – הירקות מתבשלים בתוך אמבטיית המים של הסו-ויד למשך זמן רב וכך שומרים על הערכים שלהם במהלך הבישול, בישול בריא יותר – ללא שימוש בשמן או בחמאה, בישול החוסך באנרגיה ועוד. כך שאם אתם רוצים לבשל אוכל טעים ובריא למשפחה שלכם, בישול סו-ויד היא בהחלט אחת משיטות הבישול המומלצות.
בתקופה הזו, שהילדים בבית ולכולנו יש הזדמנות להשקיע קצת יותר במשפחה, זה בדיוק הזמן לגלות את העולם המופלא של הסו-ויד, דרך הכנה של מגוון מתכונים, שאת חלקם נכיר לכם בכתבה זו. אפשר להכין מנות שהילדים שלכם אוהבים, וגם לחשוף אותם למתכונים וטעמים חדשים. אם אתם רותמים אותם לתהליך הבישול – אז זה בכלל Win-Win!
אז מה הילדים שלכם מעדיפים לאכול? הכנו לכם כמה מתכונים שכל הילדים אוהבים. מתוך מגוון מנות העוף שאפשר להכין בסו-ויד, בחרנו עבורכם שתיים ששווה במיוחד להכיר:
כנפיים בסו-ויד
כנפיים עסיסיות בסו-ויד בתיבול פפריקה מעושנת, חרדל, דבש ופלפל שחור ועוד כמה דברים טובים. תהליך הבישול מהיר יחסית, ותוך שעתיים יש לכם מנה שתעשה את כל בני הבית שמחים.
חזה עוף בסו-ויד
המתכון השני שהכנו לכם הוא לחזה עוף עסיסי במיוחד. חזה עוף הוא מועד לפורענות – בישול יתר על המידה יוציא את העוף יבש ומבאס לאכילה. אבל לא כשאתם מבשלים בסו-ויד – מקווים שאתם מוכנים למנת חזה עוף עסיסי ורך כמו שאף פעם לא אכלתם. מדובר במתכון קל ומהיר מאד שכל אחד יכול להכין. כוונו את מכשיר הסו-ויד ל-63.5 מעלות למשך שעה, הכינו איזו תוספת טעימה בצד (למשל תפוחי אדמה מושלמים על הגריל) לפי מה שאוהבים, ובתיאבון!
סלמון סו-ויד
העולם מתחלק לשניים – אנשים שטעמו סלמון בסו-ויד, ואנשים שלא. אם אתם משתייכים לקבוצה השנייה, אנחנו מתחייבים שמובטחת לכם חוויה – כי המתכון הזה לדג סלמון יגרום לכם לשכוח את כל מנות הסלמון שאכלתם עד היום. היכולת “לשחק” עם הטמפרטורה וזמן ההכנה בבישול סו-ויד, מאפשרת לכם לבחור למעשה באיזה מרקם תרצו את הסלמון שלכם – ממרקם מוצק בדומה לסשימי, ועד לדג במרקם רך וחמאתי שנמס בפה.
ביצים
האם אתם מאלו שתמיד מנסים להכין ביצה רכה ואף פעם לא מקבלים את התוצאה הרצויה? שלא לדבר על הכנת ביצה עלומה שזאת משימה שהרוב חושבים ששמורה לשפים בלבד. אם כך המתכונים הבאים הם במיוחד בשבילכם. בעולם המופלא של בישול בסו-ויד כל ביצה קשה, רכה או עלומה יוצאת מושלמת – ממש כמו במסעדה.
המבורגר
ואי אפשר לדבר על סו-ויד בלי להתייחס לבשר – וגם כאן, האפשרויות הן בלתי מוגבלות. יש כל כך הרבה מתכונים אבל אנחנו בחרנו עבורכם שניים מובחרים, שכל הילדים (וגם המבוגרים אוהבים).
נתחיל עם ההמבורגר המדהים הזה – 15 דקות הכנה ושעת בישול תמימה ויש לכם המבורגר סו-ויד אלוהי מבשר בקר טרי (רק לא להגזים עם המנות).
קציצות בשר
מנה מומלצת נוספת הולכת טוב במיוחד עם פסטה טרייה בצד – ניחשתם נכון, אנחנו מדברים על קציצות הבשר האיטלקיות! כל מה שצריך בשביל המתכון המנצח הזה זה חצי קילו בשר בקר טרי, חצי קילו פסטה, רוטב לפסטה שאתם אוהבים וגבינת פרמזן מובחרת – ולפניכם מנה של אוכל מנחם שיעשה טוב על הלב לכל בני הבית.
ואם חשבתם שנגמרו לנו ההפתעות, תחשבו שוב – ברור שלא נזניח את הירקות! כמו שהסברנו בתחילת הכתבה – הודות לבישול ארוך בטמפרטורה נמוכה יחסית, הירקות המבושלים בסו-ויד לא מאבדים את הערכים התזונתיים שלהם במהלך הבישול, מה שלא תמיד מתקיים בשיטות אחרות.
ברוקולי
וכשאתם מכינים ירקות לילדים שלכם, נושא זה מקבל עוד יותר חשיבות. ברוקולי בסו-ויד?! כן כן – מוזמנים לנסות אותנו, אנחנו לא הוזים. ירק שהולך כתוספת מעולה ליד הסטייק / חזה העוף, וגם כמנה בפני עצמה. מכניסים לשקית אטומה ל-20 דקות בחום של 90 מעלות, ומקבלים ברוקולי רך, במרקם מדויק. אנחנו מזמינים אתכם לנסות.
תירס סו ויד
תירס הוא ללא ספק אחד הירקות האהובים על ילדים ובבישול סו ויד תוכלו להכין אותו בצורה מושלמת ובקלות נטולת מאמץ ויש לנו תחושה שאחרי שהילדים יאכלו את התירס בסו ויד, הם לא יסכימו לאכול אותו בשום צורת בישול אחרת 😉
יש לכם מתכון שאתם רוצים לשתף?
יש לכם מתכון בסו-ויד ובא לכם לשתף אותו עם כולם? מוזמנים לשלוח לנו אותו פה בטופס הזנת המתכונים לאתר.