פלאנק סטייק, עדשים ושעועית ירוקה

רוצים לבשל מראש ארוחת צהריים טעימה לכל השבוע? המתכון הבא מבית היוצר של ג׳ף נלסון מ – Seattle’s Shogun Fitness הוא התשובה שלכם. המתכון משתמש בפורמולה המנצחת של ג׳ף לארוחות מנצחות: חלבון רזה + פחמימות מורכבות + ירקות סיביים וטיפה שומן. כשארוחות בריאות הן טעימות וקלות להכנה לשמור על כושר ומשקל הופך להיות הרבה יותר פשוט :)

המרכיבים

570 גרם של פלאנק סטייק (פלדה)
מלח ופלפל
מרינדה
שבבי צ׳ילי (לא חובה)
1.8 ליטר מים
450 גרם עדשים
חצי בצל חתוך
עשבי תיבול
900 גרם שעועית ירוקה
תרסיס שמן זית
צ׳ילי טרי
1 לימון

אופן ההכנה

  1. לתוצאה של מדיום רייר חממו את המכשיר ל-C54° וזמן הבישול יהיה בין חצי שעה לשעתיים (תלוי בעובי הבשר).
  2. הוסיפו את הבשר לשקית ואקום ביחד עם המרינדה שהוכנה מראש ותיבול של מלח, פלפל ושבבי צ׳ילי לפי הטעם.
  3. הוסיפו את המים לסיר והכניסו את העדשים למשך חצי שעה עד שהם מבושלים.
  4. הוציאו את המים והוסיפו את הבצל, עשבי התיבול, מלח ופלפל. קחו בחשבון שזאת ארוחת הצהריים שלכם ואתם יכולים בהחלט להחליף את העדשים בכל פחמימה אחרת כמו אורז מלא, קינואה או בטטות.
  5. חתכו את השעועית לשלושה חלקים שווים. כשתרצו לאכול פשוט חממו אותם עם שאר האוכל במיקרוגל. אין צורך לבשל אותם כעת.
  6. כשהבשר מוכן העבירו אותו מהשקית לצלחת עם נייר סופג ויבשו אותו.
  7. התיזו שמן זית על מחבת Non Stick וחממו אותה עד שהיא חמה.
  8. הניחו את הבשר וצרבו אותו משני הצדדים.
  9. חתכו את הסטייק לחתיכות בכדי שיהיה נוח לחלק אותו לקופסאות אכסון.
  10. חתכו לימון לפרוסות והוסיפו אותו לקופסה ביחד עם הבשר, העדשים והשעועית הירוקה והכניסו למקרר.