תזונת קיטו או תזונה קטגונית היא דיאטה דלת פחמימות, מתונה בחלבון ועתירה בשומן שעוזרת בשריפת שומנים בגוף וירידה במשקל, בצורה יעילה, מהירה וללא תחושת רעב.
בתזונה קטגונית מוציאים מזונות עתירי פחמימות כגון פירות, לחם, פסטה וסוכר מהתפריט ובמקביל מגבירים את הצריכה של מזון עתיר שומנים כמו בשר שומני וחמאה.
מטרתה של התזונה הקטגונית היא להביא את הגוף למצב בו הוא מבסס את מאגר האנרגיה שלו על שומן. כיוון שהגוף והמוח מתפקדים על גלוקוז (סוכר), שמקורו בפחמימות, בעת צריכה כמעט אפסית של פחמימות והתבססות על שומן כמקור אנרגיה, הגוף משנה את המטבוליזם ומייצר גופי קיטון (ומכאן מקור שם התזונה) ומשתמש בהם במקום גלוקוז – זהו הדלק החלופי של המוח.
תזונה קטוגנית הוכחה כבעלת השפעה חיובית עבור חלק גדול מהמחלות מהן אנו סובלים במאה השנים האחרונות ובעיקר לסובלים מסוכרת סוג 2 והשנה (OBESITY).