למה דיוק בבישול חשוב 1

למה דיוק בבישול חשוב

מכשירי הבישול הנפוצים שיש לנו בבית רחוקים מלהיות מדוייקים. החום בתנורים יכול לנוע בטווח של עד 4-5 מעלות צלזיוס והוא מחם מבחוץ פנימה וזה נכון גם לגבי גריל ומחבתות. חום גבוה אומר שהחלק החיצוני של האוכל מבושל יתר על המידה לפני שהחלק הפנימי מבושל בכלל ולכן התוצאות של הבישול הן לא צפויות ומספיק בדקות מעטות (ובמקרים מסוימים אפילו שניות) בשביל להגיע למצב שהאוכל מבושל יתר על המידה.

הפתרון לכך הוא כמובן בישול סו-ויד היות והוא מאפשר בישול בטמפרטורה מדויקת ובישול שווה מבפנים ומבחוץ.

בשביל להראות לכם עד כמה דיוק בבישול חשוב החברה באנובה החליטו לבדוק את ההבדלים של בישול סטייק ועוף בסו-ויד ובשיטות בישול מסורתיות.

המשך קריאה…

איפה ואיך אפשר לקנות מכשיר סו ויד ביתי? 2

איפה ואיך אפשר לקנות מכשיר סו ויד ביתי?

הפוסט היום הוא תוצאה של מספר רב של שאלות שזכיתי לקבל לאחרונה דרך עמוד הפייסבוק ועמוד יצירת קשר של האתר בנוגע לאיך ואיפה אפשר לרכוש את אחד מהמכשירי סו ויד הביתיים?

לאור המספר הגדול של הפונים החלטתי לעשות קצת מחקר ולכתוב הכל בפוסט שייתן מענה טוב ככל האפשר לשאלה הזאת וגם ישמש אותי כתשובה לשאלות דומות בעתיד.

המשך קריאה…

להוציא את המיטב מהמיקרוגל שלכם

המיקרוגל נמכר לראשונה בשנת 1947, והוא נהפך לכלי מטבח פופלרי רק לקראת סוף שנות ה 60. יחד עם המקרר, תנור, בלנדר ומכונת הקפה, המיקרוגל נחשב כיום למכשיר חיוני במטבח. אבל בעוד שכולנו משתמשים בו כדי לחמם את הקפה, הפופקרון ו/או שאריות האוכל מאתמול, לא רבים באמת מבינים את המיקרוגל וממעיטים מערכו.

המשך קריאה…

למה לבשל סו-ויד? 3

למה לבשל סו-ויד?

בישול סו-ויד הוא הרבה יותר קל מהרושם שהשם המפואר שלו עלול להשאיר. פשוט לאטום את המרכיבים בשקית ניילון, להכניס לאמבט מים או כל כלי אחר שיכול להגדיר טמפרטורת יעד ולהחזיק אותה. כאשר המזון מגיע לטמפרטורת היעד וזמן הבישול, מוציאים מהשקית, צורבים קלות ובמהירות ומגישים. וזהו.

המשך קריאה…

איך להכין את הסטייק המושלם 4
איך להכין את הסטייק המושלם

להכין את הסטייק המושלם באמצעות טכניקות בישול מסורתיות כמו מחבת-טיגון או צלייה זה די מסובך. לא רק שזה קשה לדעת את טמפרטורת הבישול הנכונה, אבל אתה גם חייב לתזמן את הדברים בדיוק כדי להימנע מהסטייק להתבשל יתר על המידה גם אחרי שהורדת אותו מהאש.

בישול בשיטת סו-ויד מייתר את הדאגה הזאת ומאפשר לך להיות מדוייק מאד בכל הנוגע לרמת העשייה שאתה מעדיף.

המשך קריאה…

איך לארוז אוכל בבישול סו-ויד בצורה פשוטה 5
איך לארוז אוכל בבישול סו-ויד בצורה פשוטה

המתכון הפשוט הזה של סלמון מבושל סו-ויד מבית היוצר של Chefsteps מדגים כיצד אתה יכול בקלות להשתמש בעיקרון של תזוזת מים (Water Displacment) לארוז מזון באמצעות שקיות זיפלוק.

המשך קריאה…

איזה Immersion Circulator הוא הטוב ביותר? 6

איזה Immersion Circulator הוא הטוב ביותר?

2014 היא השנה של סו-ויד circulators במחירים נוחים. בעבר, מכשירי חימום מים המשמשים כדי לשמור על הטמפרטורה של אמבט מים ברמת דיוק של עשירית המעלה עלו כמה מאות דולרים במקרה הטוב. השנה, שלושה מכשירים חדשים המיועדים לטבח הביתי שוחררו וכולם זמינים עבור פחות מ 300$ (לאלו שגרים בארה"ב) וטיפה יותר לאלו מאיתנו שגרים בארץ אבל בכל מקרה, הבשורה שהמכשירים האלה הביאו היא שבישול סו-ויד הגיע סוף סוף הביתה.

המשך קריאה…

כל מה שאתם צריכים לדעת על מכשירי בישול סו-ויד 7

כל מה שאתם צריכים לדעת על מכשירי בישול סו-ויד

אין ספק ששנת 2014 היא השנה שבה בישול בסו-ויד נהפך לנפוץ ופופלרי יותר בקרב השפים הביתיים ואין סיבה שהמגמה הזאת תשתנה בשנים הקרובות. ההיפך, כל הסימנים מראים שבישול סו-ויד הולך להיכנס חזק בשנים הקרובות למטבח הביתי וייתכן שבעוד מספר שנים מעטות מכשירי בישול סו-ויד יהיו נפוצים במטבח הביתי כמו המיקרוגל, התנור וכו'.

המשך קריאה…

איך להכין סלמון סו-ויד 8

איך להכין סלמון סו-ויד

כמו כל הדגים, סלמון הוא דג קל לבישול, ולכן סו-ויד היא שיטה מצוינת בשביל להכין אותו. שלא כמו דגים שנעשו בתנור מסורתי, החיצוניות של דג הסלמון שמבושל סו-ויד לא מתייבש מחשיפה לחום רב מדי. אנו נותנים לו לנוח באמבטיה ב 50 מעלות צלזיוס. לאחר כ -30 דקות, הדגים מקבלים צבע ורוד בהיר, עם מרקם רך ועדין.

המשך קריאה…

שלוש טכניקות בישול סו-ויד שכל אחד יכול לנסות 9

שלוש טכניקות בישול סו-ויד שכל אחד יכול לנסות

רוצים לנסות בישול סו-ויד אבל לא ממש מוכנים להשקיע בציוד חדש? לגיטמי לגמרי. שלוש הטכניקות שמוצגות כאן (ומתורגמות לעברית ממאמר המקור באתר Chefsteps) מאפשרות לעשות שימוש בפריטים ביתיים נפוצים בכדי לבשל אוכל בעדינות באמבט מים, סו-ויד סטייל.

המשך קריאה…