למה לבשל סו-ויד?

בישול סו-ויד הוא הרבה יותר קל מהרושם שהשם המפואר שלו עלול להשאיר. פשוט לאטום את המרכיבים בשקית ניילון, להכניס לאמבט מים או כל כלי אחר שיכול להגדיר טמפרטורת יעד ולהחזיק אותה. כאשר המזון מגיע לטמפרטורת היעד וזמן הבישול, מוציאים מהשקית, צורבים קלות ובמהירות ומגישים. וזהו.

שיטת בישול בסו-ויד מניבה תוצאות שכמעט בלתי אפשרי להשיג באמצעי בישול מסורתיים. בתמונה למטה, שני הנתחים התחילו באותו המשקל. הסטייק בצד שמאל היה מבושל בסיר לטמפרטורת ליבה של 52 מעלות צלזיוס, אך יותר מ – 40% מהבשר בושל יתר על. הסטייק הימני בושל סו-ויד לאותה הטמפרטורה ולאחר מכן נצרב עם מבער בכדי להניב סטייק עסיסי יותר שנעשה באופן מושלם מקצה לקצה.

סו-ויד הוא שימושי במיוחד עבור בישול בשר ומאכלי ים, שלהם חלון העשייה הוא לעיתים קרובות קטן מאד כאשר משתמשים בשיטות בישול מסורתיות. כשאתה מטגן חתיכת דג, הבשר הוא עסיסי ועדין ביותר בטווח טמפרטורות צר מאוד. בגלל שטמפרטורת הבישול של המחבת היא לפחות 200 מעלות צלזיוס והיא חמה הרבה יורת מטמפרטורת הליבה האידיאלית של הדג, הקצוות באופן בלתי נמנע יהיו הרבה יותר מבושלים מאשר במרכז.

הרעיון של שימור ובישול מזון בשקיות אטומות הוא עתיק. לאורך ההיסטוריה קולינרית, מזון נעטף בעלים, נשתל בשומן, נארז במלח, או נאטם בתוך שלפוחיות של בעלי חיים לפני הבישול. אנשים יודעים זה זמן רב שבידוד המזון מאוויר יכול לדחות את הריקבון של המזון וגם מונע התייבשות.

למרות שסו-ויד אומר “תחת וואקום” בצרפתית, התכונה המגדירה של בישול סו-ויד היא לא אריזה בוואקום אלא השליטה המדוייקת בטמפרטורה. בעזרת המכשיר הנכון ניתן לחמם אמבט או סיר מים לכל טמפרטורה רצויה ולשמר אותה לכל פרק זמן של שעות ואף ימים.

היכולת לשלוט בטמפרטורה בצורה כזאת משתלמת במספר דרכים חשובות, בעיקר, לשחרר את הטבח מעריצותו של השעון. בישול מסורתי עם מחבת, תנור או גריל משתמש בטמפרטורות גבוהות ולא אחידות, ולכן חייב לתזמן את הבישול בדיוק רב ויש מרווח קטן לטעויות. קצת חוסר תשומת לב וכבר לא ניתן יהיה להגיע לרמת העשייה המושלמת.

לעומת זאת, בעת בישול סו-ויד, רוב המזונות לא יאבדו מהטעם שלהם גם אם הם מבלים כמה דקות נוספות בטמפרטורת היעד, כך שאתה יכול להירגע ולהקדיש את תשומת לבך להיבטים יותר מעניינים ויצירתיים של בישול.

לבקרת טמפרטורה מדויקת ואחידה יש שני יתרונות גדולים אחרים. ראשית, היא מאפשרת לך לבשל את האוכל לרמת העשייה הרצויה מצד לצד ללא קצוות יבשים אשר מבושלים יתר על המידה כאשר המרכז עדיין נא מדי. שנית, אתה מקבל תוצאות שניתן לשחזר אותן בקלות. הסטייק יוצא מהשקית עסיסי, רק ובמידת העשייה הרצויה פעם אחר פעם.

יתרון נוסף הוא שהשקית הסגורה יוצרת סביבה לחה באופן מלא כך שמזון שמבושל כך יוצא לעיתים קרובות עסיסי ורך יותר. מזון המבושל סו-ויד לא נצרב ולכן צריבה מהירה מוסיפה טעם במידת צורך, כך שאתה יכול לקבל את הטוב שבשני העולמות.

נושא הבטיחות של בישול בשקיות פלסטיק תמיד עולה והשורה התחתונה היא ששימוש בשקיות אריזה המיועדות לבישול סו-ויד הוא בטוח לחלוטין.

הפלסטיק ששקיות אריזה אלה עשויות ממנו נקרא פוליאתילן ונעשה בו שימוש נרחב במיכלים במעבדות ביולוגיה וכימיה, הוא נחקר בהרחבה והוא נמצא בטוח. יש להימנע משימוש באריזות פלסטיק זולות מאד שעשויות מפוליוויניל כלוריד שכן בעת חימום שלהם ישנו סיכון של זליגת כימיקלים למזון.

בישול סו-ויד אינו מסובך ואינו יקר. בסו-ויד ישראל תוכל למצוא את כל המידע לגבי הציוד הנחוץ, איך להשתמש בו, וכמובן מתכונים פשוטים שכל אחד יכול להכין.

קרדיט תמונותwww.chefsteps.commodernistcuisine.com

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד