אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון פשוט וקל להמבורגר מעושן תוצרת בית.
מרכיבים
- 2 ק”ג בקר, טחון גס
- 200 גרם חזה אווז מעושן איכותי, קצוץ
- 4 ביצים
- 30 גרם מלח דק
- 8 גרם פלפל שחור גרוס
- 4 בצלים, קצוצים ומטוגנים
אופן הכנה
- מחממים את אמבט הסו-ויד ל-58 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה. לשים היטב וצרים 4 גלילים. מהדקים אותם בניילון נצמד ואורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך שעתיים.
- מוציאים את השקית ובה המיטלוף מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- מוציאים את הבשר מהניילון ופורסים להמבורגרים בעובי של 1 ס”מ.
- צורבים את ההמבורגרים על הגריל משני הצדדים, במשך מספר דקות עד שהם הופכים זהובים ופריכים.
[av_gallery ids=’65,67,69,71′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’4′ imagelink=’lightbox’ lazyload=’avia_lazyload’ av_uid=’av-y3wj’]
קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ’.
צילום: ירון ברנר.