אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון פשוט וקל להכנה של שיפודים של שקדי עגל.
מרכיבים
- 2 ק”ג שקדי עגל
- 20 גרם מלח
- 5 גרם פלפל שחור גרוס
- מעט תערובת 5 תבלינים
- אופן הכנה
אופן ההכנה
- מחממים את אמבט הסו-ויד ל-58 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי הטעם בקערה גדולה, מעסים את השקדים בתערובת התיבול, אורזים בוואקום בשקית ייעודית יחד עם הנוזלים ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך שעתיים.
- מוציאים את השקית ובה השקדים מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- לקראת ההגשה פותחים את שקית הוואקום, חותכים את השקדים לקוביות ומשפדים.
- צולים היטב בגריל חם עד שהשקדים משחימים היטב מכל הצדדים.
קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ’.
צילום: ירון ברנר.