אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון שיעזור לכם להכין נתח אנטריקוט שלם בצורה מושלמת.
מרכיבים
- נתח אנטריקוט בקר במשקל 2 ק”ג
- 20 גרם מלח דק
- 10 גרם פלפל שחור גרוס
- 5 גרם פלפל אנגלי טחון
- מעט כוסברה טחונה (5 גרם)
אופן הכנה
- מחממים את אמבט הסו-ויד ל-56 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי הטעם בקערה גדולה. מעסים את נתח הרוסטביף בתערובת התבלינים, אורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך 4 שעות.
- מוציאים את השקית ובה האנטריקוט מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- מחממים את נתח האנטריקוט השלם מעל הגריל בחום נמוך.
- מפרידים את נתח הטבחים, צורבים אותו בשלמותו.
- פורסים את לב האנטריקוט לסטייקים, צורבים אותם על הגריל עד שהם הופכים זהובים ופריכים.
קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ’.
צילום: ירון ברנר.