איך לבשל בשר בקר סו-ויד?

היום אני הולך לכתוב על הדבר הכי פופלארי בכל הנוגע לבישול סו-ויד והוא בישול של בשר אדום ואם להיות יותר ספציפי, בשר בקר. אני יודע שזה הנושא הכי פופלארי בגלל כמות השאלות שאני מקבל לגביו וגם הודות לסקר ששלחתי לאחרונה שאלתי את העוקבים של האתר איזה מזון הכי מעניין אותם לבשל סו-ויד ו 87% ענו שמדובר בבשר בקר.

טמפרטורות וזמני בישול סו-ויד לבקר

כאשר באים לבשל בשר בקר סו-ויד הדבר הראשון שחשוב לדעת הוא האם הנתח שלנו הוא נתח ״רך״ או נתח ״קשה״.

נתחים ״רכים״

בישול סו-ויד של נתחים ״רכים״ הוא קל מאד יחסית כי רוב האנשים יודעים בדיוק איך הם אוהבים את הסטייק שלהם: רייר, מדיום-רייר או מדיום ולכל מידת עשייה כזו יש טווח טמפרטורה ספציפי:

  • *רייר -49°C ל – 53.8°C
  • מדיום-רייר – 54.4°C ל – 59.4°C
  • מדיום – 60°C ל 62.8°C

* שים לב: כאשר אתה מבשל בטמפרטורה נמוכה מ 54.4°C אתה נמצא באזור הסכנה ולא מומלץ לבשל את הבשר ליותר משעה/שעתיים. קרא עוד בפוסט על כמה בטוח בישול סו-ויד.

אם אתה רק מתחיל לבשל סו-ויד מן הסתם אתה עדיין לא יודע מה בדיוק הטמפרטורה שתביא לך את מידת העשייה שאתה אוהב אז אני מציע שתתחיל ב -51.6°C לרייר,55°C למדיום-רייר ו – 60°C למדיום ולפי התוצאה שתקבל תוכל לשחק עם הטמפרטורה בפעמים הבאות ולהוריד או להעלות אותה בהתאם עד שתגיע בדיוק למידת העשייה המושלמת לחיך שלך.

בכל הנוגע לזמנים בבישול נתחים רכים הגורם היחיד שמשפיע הוא עובי הנתח שאתה הולך לבשל:

  • 1.5 ס״מ – 35 דקות
  • 2.5 ס״מ – 70 דקות
  • 4 ס״מ – שעתיים וחצי
  • 5 ס״מ – 3 וחצי שעות

ובכדי לעשות את זה יותר פשוט, אם יש לך נתח של אנטריקוט/סינטה/שייטל, בעובי של 4 ס״מ ואתה רוצה לאכול אותו במידת עשייה מדיום, ההצעה שלי היא שתבשל אותו בטמפרטורה של 57-58 מעלות למשך שעתיים וחצי ותסיים בצריבה במחבת מברזל יצוק שתתן את ה״אקסטרה״ למידת העשייה ותביא את אותו למידת עשייה מדיום.

נתחים ״קשים״

נתחים קשים של בקר זקוקים לטמפרטורות גבוהות יותר ולזמני בישול ארוכים יותר על מנת להתפרק ולהגיע למרקם והטקסטורה הרצויה והאפשרויות ״למשחק״ גדולות מאד בהשוואה לנתחים הרכים. נתחים קשים לדוגמה יהיו כתף (מספר נתח 4), צלי (5), פלאש (6), צ׳אק (15), שריר אחורי (18), חזה (3), צלעות (2) וקשתית (9).

טווח הטמפרטורות יהיה בין 65°C ל – 85°C וזמני הבישול יכולים לנוע מכמה שעות ועד כמה ימים. בכדי להבין את ההשפעה הגדולה שיש למשך הבישול ולטמפרטורה על התוצאה הסופית של הבשר זאת התוצאה של נתח שורט ריבס שבושל ב 85 מעלות למשך 12 שעות:

וככה נראה אותו הנתח בדיוק לאחר בישול ב 54°C למשך 72 שעות:

כפי שאתה יכול לראות מדובר ב 2 תוצאות שונות לחלוטין כאשר בראשונה הבשר רך מאד ומתפרק בקלות רבה ובשנייה הבשר מקבל מרקם וטקסטורה שמאד דומה לסטייק. לחץ כאן בכדי לצפות בכל התוצאות של השילובי ביניים.

כפי שאתה בטח מבין, האפשריות ״למשחק״ בכל הנוגע לבישול נתחים קשים הוא רחב מאד וזה מאד תלוי בטעם האישי שלך ולכן ההמלצה שלי היא פשוט לבחור בשילוב אחד (85 מעלות ל 12 שעות לדוגמה), להתחיל לבשל וכל פעם לעשות שינויים עד שבסוף תגיע לשילוב האולטימטיבי בשבילך.

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד